My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, June 14, 2010

Langkawi Part 1...

kitorang sebenarnya bergerak ke langkawi pada pukul 11 malam ari jumaat malam minggu lepassss...aihh, apa kes bagitahu details nih?

aku sebenarnya jugak memfollow makcik aku punya family day...family day opis apa aku takmo bagitahu la...itu private and confidential...hakhakhak

haaaa masa nak gerak nih pun sebenarnya ada banyakkkk problem pasal travel agency yang kitorang amik...salah satunya yang aku paham macam nih...aku dah bayar untuk company A tapi company A tak bayar untuk company B...

maksudnya tour guide company lain, bas tuh pulak company lain yang punyaaaa...u get it??


masa nie kat perhentian mana ntah...yang confirm masa nie pukul 2 PAGI...so korang bleh imagine macam mana bersesak-sesak orang ramai nak berjalan masa school holidayssssssss....



dalam pukul 10, barulahhhhhhhh kitorang sampai kat jeti kuala perlis...hurmmm korang buleh kira sendiri la yerk berapa JAM kitorang bermastatutin dalam bas tuh...

ngan bas yang wiper tak jadik, dengan driver yang tak tahu jalan, dengan driver yang tahu secara mengejut yang dia kena drive ke langkawi malam tuh, dengan driver tak diberikan duwet....

yang aku paling sakit hati, taukey travel agency pulak tak angkat teponnnnn...bukan sajork tak angkat, message pun tak reply weiiiii...hai bos, duwet dah dapat...tak kan duwet poket kat driver bas pun tak buleh nak bagik???

jappp...nampak kan budak pompuan tudung pink tuh termenung?sebab mengenangkan jam pink dia yang hilangggg...padahal bila balik kl tengok2 jam pink dia ada dalam dashboard kereta...very the mak minah penin kepala!


dah dah...jom naik ferry...dah la dah lambat masa nih...


nih dalam ferry pun ada benda aku nak cerita...

actually aku tak tahu la pulak dalam ferry ke langkawi nih tak buleh berdiriiii...aku ingatkan macam ferry kat pulau pangkor nun...tetibe acik kena sound weiiiii!!

brother: tuhla hang...jalan2 lagik...(nada marah)
kojah: takpa...saya nak berdiri...
brother: mana boleh...pi carik tempat sekarang...kalau tak, hang keluaq dari ferry skang!!

what???????????tak buleh cakap elok2 dengan aku ke bang????mana la aku tahu dalam ferry nih tak buleh berdiri...budusssssss!!tapi u know me...aku memang melawan kaw2 la...tapi nasib baik ada sorang brother yang jugak staff situ bagik signal dari belakang suro aku diam...macam mimik muka dia cakap yang brother tuh ada masalah mental sikit...

kalau takkk, memang aku maki2 tros pastuh!


pastue brother yang bagik signal dari belakang tue tolong carikkan seat untuk aku...macam tue la weiiii...nih teros menonong nak marah aku...very tak berbudi bahasa...


yaribbaaaaa!!sudah sampai langkawiii...bas kat langkawi memang PERFECTO!termasuk akak yang bercakap kat depan tueee...TERBAIKKKKKKKK!!


disebabkan masa check in hotel lambat lagik, kitorang terjah kedai minyak gamat duluuuuu...

yang dalam kuali besar tue adalah gamat...tapi masa kitorang sampai sini proses memasak gamat itu baru masuk ari kedua, so tak boleh pandai2 nak pegang...sebabnya panas kaw-kaw lagik weiiii...



kalau u ols terer, apakah barang yang dipegang oleh kojah??larikssssssssssssss ;P

haaaa nih aku ada nak suggest kan untuk u ols...kalau u ols ke langkawi, beli lah losyen gamat yang berwarna pinkkkk...aku cakap nie bukan sebab aku minat kaler pink tauu tapi sebab baguihhhh sangat2 naaaaaaa...


pastulah marilah kita menjamu seleraaaaa...

alamak, acik lupo la nama restaurant nie...yang penting, dia tepi2 pantai...


segerombolan...makanan kat sini paling superbbb sepanjang aku dok kat langkawi nie...


segerombolan makanan...owhhh gambar acik tak payah la yerk masa makan2 nih...lagipun dengan muka tak bermakeup, dengan badan tak bermandi...muahahahaha

aterr tak buleh lagik nak check in hotel...


5 comments:

Dee said...

erk..kalutnya..sib baik smpi gak..

Eazy Izzuddin said...

dpt pi langkawi...
ku x smpi2 lagi..
hhuu

[z@ck] said...

kuala perlis..
place where i used to go..
balik MRSM Langkawi.

p/s: tgok gmbr bot,terus loya perut.hahaha

ainkhurun... said...

wahhhh..sakan ko h0liday ekk jahh!!

kojah said...

dear dee,
mmg kalut kak...so xpyh amik travel agency kitorang...

dear eazy,
g la bro...mmg besttt!

dear zack,
hahaha memories kan beb...kenapa, ko alah laut ke??

dear ainkhurun,
hikhikhik

Page number