My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, December 12, 2008

Pg raya...

adeh!!ngantOk gle aku pg raya tuh...mana x nya, kol 3 lbh pg br aku tdO...dOk bOrak2 ngan cousin aku...nyamuk lak bapakkkk la byk...camnO nk tdO??

















so harussss la aku bgn lmbt kn...hahahaha tue pn pas kne gegar ngan makcik aku...bgn2 sume sepupu sepapat aku yg kecik2 dh mndi mkn sume2 la...aku br terhegeh2 nk bgn...ala, dorg kn dak kecik...tdO pn awl...sure la bgn awl kn...=P

pas mandi mkn sume, trOs main cOngkak ngan makcik aku yg senget tuh!
















nie la family blah mak aku...byk lg yg xda...adik bradik aku sure la xda kn...mak aku anak yg ke-2...makcik aku yg aku follow blk kg nie anak 1st...so ktorg je la yg bsr2 pn...yg lain sume kecik2 lg...bestttttt oh!leh buli2 dorg...leh mrh2 dOrg...leh cubit2 dOrg...muahahahaha!!aku nk bls dendam kt anak2 dorg oh...dulu mak2 dorg ske sgtttt cubit aku tau...

asal aku ngan cousin aku ngah btOl2 tudung tuh??
















adik bradik mak aku sume ada 9 org...tp ada sorg dh meninggal which is my auntie...=(


















haha over tau cousin aku tuh!pakcik aku nie adik mak aku...smpi pakcik aku ckp, haaaa...xleh lbh2 la...kang jeles makcik kin (bini dia) plak...muahahahahahaha tergelak besau ktOrg tyme tuh...tp pakcik aku ckp loghat qlate la...kang aku kecek qlate ada plak yg xphm kang...huhu

















nmpk ayu lak aku kt ctu kn...larikssssss!tp pic xclear la...makcik aku la nih!tgn senget benget amik pic...sure xbekung tgn ms kecik2 tuh...





















lajuuuu je oh dak tecik nie...dan2 tgk camera aku ble nmpk aku pegang camera...hiks





















i love u..do u love me?? =P

















ms nie pakcik aku ajk g kubur arwah nenek aku...aku pn fOllOw je la...terkilan oh aku xsempt nk tgk arwah nenek aku wat kali terakhir...wuaaaaaaaaaaaaaa!!nenek aku meninggal ms aku ngah final exam la...sedih gle aku tyme tuh...aku nie agak rapat ngan nenek aku...dlu cuti2 sure aku blk kg sOrg2...lyn feeling naik bas...best oh!dlm bas lak knl2 ngan mamat sblh aku...eh2, bkn aku nk knl dorg...dorg nk knl2 aku...tp dorg sume taraf abg2 la...still contact lg ngan dorg smpi la skang...tp awasssss!xda lbh2 okeyh!!!

pastu, blk kg je sure aku tdo ngan nenek aku...ble aku nk blk seremban, nenek aku anta smpi bas stop...dah2, aku sedih wei!!!!!!!!!!
















jln ke kubur...













nie la kubur nenek aku...ms nie ktOrg br pas bc yasin...sedih gak la aku ms nih...tetibe lak aku selsema...apakah??
















nie lak kubur makcik aku aka adik mak aku...nie lg la aku sedihhhhh...npe org tergamak wat makcik aku cmnie??pe slh makcik aku??????dlu2 aku xpercye hal2 bomoh nie...tp since makcik aku sndri yg terkena, aku mula mempercayainya...last sblm makcik aku meninggal, makcik aku bg bj terakhir yg beliau jahit...oh!sedih gle saat itu...weh, mengalir dh air mata aku nih!!aku plak tkt nk pelok makcik aku tyme tuh...yela, dh lain sgttttttttttt la...tinggal tulang je...xda isi langsung...ngan pesanan makcik aku suro blaja rajin2...makcik aku nie la yg jahit bj2 aku...nan ado la aku nk tempah2 bagai kn...skang terpaksa la aku tempah...

semOga Allah membalas apa yg telah mereka lakukn terhadap makcik ku ini...amin!





















nie makcik aku gak...ngah agih2 daging kOrban...nie adik mak aku yg bOngsu...




















cpe xpenah tgk daging kOrban??meh cni aku tunjuk meh...lalalala














nie la sepupu2 aku yg akn menjd mangsa cubitan aku...muahahahahaha!!mau aku tunjuk pic kt anak2 dorg bekas cubitan ittew...sbg bahan bukti!sakitttt oh makna...aku pelik tau ngan sOrg makcik aku nih...kata aku pemalas bagai kn...tp alih2 suro aku gak yg wat keje...npe xsuro org lain??bkn aku takmo wat keje yg dia suro tp cube ko bygkn...ko lom wat lg keje tuh...alih2 dia membebel2 dpn ko kata ko pemalas bagai...so ko nk x wat keje tuh??sure la xnkkkk kn!!nie nk suro org wat keje, tp membebel mcm2...benci hakuuuuu!ingt aku budak2 umo 10taun ke makna oitttttttt!!
tp aku benci2 pn aku tOtap la sygggg...kata makcik aku kn...=)
















nmpk x pondok kt hujung nun?itu la rumah kambing...dlu2 ada la kambing ms arwah nenek aku masih ado...skang nan adoooo lg...cpo nk jg??tok ayah aku xlarat la...













nie pakcik aku la yg snap pic nih...saje nk snap jip br dia tuh...ha, nmpk x zink blah kanan tuh??dlm tue ada telaga...bestttt oh mandi air telaga nie...cejukkkk jerk...skang dh jarang aku mndi air telaga nie...dh mls la...kata dh bsr kn...baik mndi kt blik air sajOrk...

2 comments:

*ayu* said...

hadoih jah..
akak pun sedih la bila kenang kan orang tersayang yg pergi meninggalkan kita nih...

kojah said...

tuela sis...xsanggup klu org yg lagik2 kte syg kn...oh tidak!!!!

Page number