My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, February 24, 2011

Krabi part 1...

Bila ada trip lain yang menanti, teros macam eh ehhh belog macam mana nie?tetibe tros teringat belog kan?bagus betulll :p


disebabkan sampai awal di lcct, mari lah kita mentedarah dahulu...mentedarah dalam flight lain, mentedarah kat lcct lain...

tapi banyak ohhh lalat kat sini...

cousin: bosanla kat sini...
kojah: nape plak?
cousin: banyak lalat...
us: muahahahaha


naik-naik flight, eh ehhh nie dekat negara mana nie??penuh mat saleh sesadoooo...yang ada cuma 2 group sahaja yang bukan mat / minah saleh...


erkkk kenyang selepas pekena nasik beriani...pastuh kan, aku bosan2, aku sembang la ngan minah saleh sebelah aku tuh...

kojah: u all datang dari mana?
minah saleh: kitorang tinggal kat australia tapi lahir kat new zealand...
kojah: new zealand apa yang best?
minah saleh: new zealand tak ada pape...tak best langsung!not recommended for you...

hahaha opkos la speaking kan...tapi aku malas pulak nak type in english...lalalala


sampai2 je kat airport...'missss, come here missss...take our taxiiiiiiiii'!

tue korang nampak dalam cermin tue...macam-macam gaya dorang buat nak tarik perhatian kitorang...bila teringat balik rasa kelakarrr :)


bagusss taxi driver nih tapi satu hape tak paham omputih...leceh betul bila kitorang dok cakap-cakap nak tanya sumthing tapi no respond from him...


kat krabi nih tourist information berlambakkkkk...cuma yang membezakan hanyalah harga...

eh ehhh, kitorang tak tahu menahu pun yang driver taxi nie akan hantar kitorang kat siniii...alih-alih dia bukak kan pintu suro kitorang keluar...haha padahal masa kat airport tuh kitorang dah bagitau sesiap dah kitorang nak duduk hotel mana...

tapi bagus jugakkk...harga hotel yang kitorang dapat nih lagik murah dari hotel yang kitorang dah booking...


pung pang pung pang...nasib baik minah nie pandai speaking gak sikit-sikitt...


akhirnya...500 bath satu malammmm...eh u olsss...kalau nak tahu duwet mesia, buang 0 je kat belakang tuuuu...kiranya hotel nih rm50 satu malam...

tapi haruslah minah tadik amik untunggg...sepatutnya hotel nih satu malam rm30 sajork...nasib baik we ols bayar untuk satu malam sahaja...so tips tu kayyy...


toilet eh...


prepaid yang membuatkan orang tu tiap-tiap hari ngigau kat bopren dia...tengok macam saya, tak ada bopren pun boleh hidup tauuu!muahaha pangggg sedassss


6 comments:

Cik Wanie Ghani said...

uish murah tue RM 30 semalam,
tapi yg tue kat tepi pantai ke yunk?

Dee said...

NZ pd org putih mmglah xde apa2..kalo kita..best je..muahaha..sbb kebanyakan mat saleh suka natural, forests..semua yg x dilanda arus kemodenan..tu dorang suka gi afrika, asia, india..hehehe..

mekchu said...

krabi?? best nya.. baru je usha2 hari tu.. jeles tau.. kojah asyik berjalannnnnnnn je..

atty's said...

memang murah ye otelnya ..nampak bersih gak otelnya ..tu yg penting

Kaseh said...

boleh tahan murah hotel dia..tpt dia camner? ok ke creepy? hehehe..

kojah said...

dear cik wanie,
kat town kak...hotel kt tepai pantai mahal skit...

dear dee,
haha tp klu org tny sy mesia best ke tak, harus sy ckp bestttttt!hihi

dear mekchu,
pergi la kak...mmg bestttt especially for couple kan...

dear atty,
bnyk hotel murah kak...hotel nie pn okeyyyy...

dear kaseh,
ok sgt2 tp ktorg xpenah mkn kt hotel ktorg duduk la...ktorg mkn kt hotel lain sbb hotel ktorg duduk ada anjing...hihi

Page number